Jong Nederland HDL

16plus op avontuur in de Ardennen                         

13 april 2016
 

Vrijdagavond 8 april stonden we met z'n alle om 18.30 klaar om richting Rochefort, het survival mekka in de Ardennen, te vertrekken. Toen ook de laatste student uit de meest afgelegen streek van het land in de blokhut was gearriveerd, konden we afzakken naar het zuiden. Het wegdek begon langzaam zijn scheuren te vertonen, drempels maakten plaats voor kuilen.. het was duidelijk, we zijn over de grens in België! 
Na de allerkleinste afslag ooit te hebben gemist, begonnen Linda en de dames vol goede moet aan het beklimmen van de verkeerde heuvel. Daar kwamen ze maar al te snel achter, want deze heuvel heeft namelijk al eerder JN auto's aan de kant gezet, en ook nu moesten ze met alarm lichten aan langs de kant plaatsnemen. Gelukkig kwam Linda's prins op het witte paard de auto omwisselen en was de sleepdienst zo aardig om de dames van de hoog nodige sanitaire voorzieningen te voorzien. Door deze pitstop kwamen we moe maar meezingend op de foute muziek cd's, kindermuziek cd's en radio nostalgie, vrolijk aan op de camping.


Na het ontbijt zijn we met z'n alle naar de grotten van Lorette gereden om daar na een prachtige intro film, af te dalen in het diepe. Daar konden we de rivier zien stromen en werd door middel van een wensballon laten zien hoe hoog de grootste ruimte in de grot was. Na alle oehh’s en aahh’s klommen we langzaam de 652 treden weer omhoog uit de verticale grot. 

Een heerlijk appeltje gaf ons de nodige energie om door te lopen richting het kasteel van Rochefort. Daar begonnen we na de rondleiding en het toneelstuk van graaf Theodor en gravin Tamara, aan een team spel in het kasteel. We hadden het kasteel voor onszelf, dus we konden in alle snelheid door het kasteel heen op zoek naar de sleutel. Toen de deur weer open ging, was het tijd voor een lunch.

Na een sightseeing tour door de omgeving, kwamen we in het centrum van Dinant uit.. Waar we niet moesten zijn, dus gouw door naar het juiste adres, hemelsbreed 500 meter verder, maar wel 300 meter hoger. Daar stond Alain voor ons klaar en begonnen we met het kruipen door een ondergronds gangenstelsel, gemaakt van rioolbuizen met hindernissen daarin. De ruimtes werden kleiner en kleiner, maar uiteindelijk wisten we de uitgang te bereiken. Toen gingen we van de diepte weer de hoogte in. Op een goede 40 meter boven een oude steengroeve gingen we met touwbruggen en staalkabel een hoogte parcours afleggen. Na de juiste uitleg over het zekeren en een oefen parcours, mochten we de hoogte in. Een tokkelbaan bracht ons weer veilig op vaste grond, om weer terug de rijden naar onze heerlijke houten hut.

Een goede maaltijd en een warme douche bracht ons richting de avond activiteit. Gelukkig geen dropping maar een pub quiz zette onze hersenen aan het denken. Onder het genot van een glaasje ranja, cola of andere versnapering, werd om de algemene, maar de ook net verkregen lokale kennis gevraagd. 200 vragen verder was iedereen klaar om lekker naar bed te gaan. Op een paar diehards na die nog even bleven hangen.

De volgende ochtend was het tijd voor brunch. De wentelteefjes vlogen je om de oren, de eieren smaakte ook goed en met een goed gevulde buik, was het tijd om de toko schoon te gaan poetsen. De ‘groene uil’ bleek tevreden met ons poetswerk. De auto’s zaten weer vol en met de radio’s aan, was het tijd om naar huis te gaan.. Na een tank beurd waren we de snelle polo zo kwijt. De andere 2 auto’s kachelde als berggeiten richting het platte noorden.. Waar de A2 bij Maastricht afgesloten bleek te zijn, en we niet anders konden dan een terrasje te pikken in het Zuid-Limburgse heuvelland. Om 16.30 waren eindelijk de laatste leden in de blokhut, moe maar voldaan van het avontuur in België.

 

 
Copyright © 2020 Jong Nederland HDL. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.