Jong Nederland HDL

Weekendje Junioren Jongens                             

4 maart 2013
 

Het begon al kei leuk. Want we gingen een super coole plokkiege harlem shake maken. Als je de super coole plokkiege harlem shake klik dan hier . daarna hadden we nog gekubbt . en toen kwam Merijn (ZEER LAAT) en toen kon het beginnen. We begonnen te rijden en je denkt het  niet maar  van heeswijk-dinther   naar oss duurt 2 uur . ( guilermo kan dus echt geen gps lezen). Eenmaal aangekomen gingen we Peets talent voor skiën bekijken (hahaha hij kan er niks van). Wij (de junioren Jongens) waren natuurlijk superplokkiegoed en zoefden met wel een miljard km/h van de berg af.
 

Na een lekker frietje en wat ranja gingen we weer op weg. Naar een scoutingterrein in nistelrooij. Eerst gingen we super duperpuper gezellig uitpakken en bedjes opmaken. Nadat we over heerlijk in de buiten lucht hebben paaltjes gevoetbald en een super  lekker gegeten hebben   gingen we in de blokhut hangen. Toen we daar klaar mee waren gingen we een cash route lopen ps. Op Viking schatten jacht toen we weer aan het hangen waren ging de deur open voor de FILM. Tijdens de film dachten 2 mensen om even te slapen. Toen de film was afgelopen, moesten we naar bed. Maar een echte junioren jongen gaat natuurlijk nooit slapen.
 

’s Ochtends waren we ook weer veel te vroeg op en maakten we veel te veel herrie, waardoor onze superplokkie leiding niet hun welverdiende rust kon pakken. Na het opruimen gingen we op walvisjacht. Met pijl en boog en een blaaspijp mochten we schieten op een bord en natuurlijk was elk schot midden in de roos. Volledig uitgeblust gingen we daarna naar huis. Na 2 dagen oefenen met de GPS ging dat wel goed en reden we in een rechte lijn naar de blokhut.


Het was superplokkie en we kunnen niet wachten tot we weer mogen.

 

Groetjes de Junioren Jongens

deze

Paintballen junioren jongens      

5 juni 2012      
                  

Het Jong Nederland jaar zit er bijna op, en we mogen bijna weer op kamp. Maar voor de junioren jongens stond er nog 1 super vet spannende activiteit op de kalender (buiten het junioren toernooi natuurlijk). Woensdag 30 mei moesten ze om 18.00 uur al verzamelen om op de fiets af te reizen naar een onbekende bestemming. Toen ze op Het Rukven rechts de bocht om fietsten begonnen de hartjes al sneller te kloppen bij het zien van opgehangen leger netten, bunkers, banden, hutten en ander schuilplaatsen. Het was tijd voor paintball!!!! Na een uitvoerige uitleg werden er voor iedereen maskers en overalls uitgedeeld, waarna de groep in 2e werd gedeeld. De 1e groep onder leiding van Peet en Teun, en de 2e onder leiding van Koen en Merijn. Zo gingen we het veld in, en de verhoudingen waren direct duidelijk. Koen en Merijn………ongeschikt voor het slagveld. Hun ploeg ging keer op keer ten onder aan het ongenadige geweld van Peet en Teun, die hun team duidelijk met een goede strategie het veld in had gestuurd. Er werden in totaal 5 spellen gespeeld, waarin iedereen iedere keer 5 kogels kreeg, welke je mee mocht nemen naar de volgende ronde, als je ze niet al allemaal opgeknald had. Team 2 had al 4 keer verloren, en was uit op revange!! En, met een paar wissels in de teams werd er dan eindelijk door team 2 gewonnen. Een mooie laatste activiteit om het jaar tot een einde te maken. Nu rest ons nog het Junioren toernooi op 9 en 10 juni, en het kamp. PLOKKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

foto_3

Levend stratego junioren jongens & meisjes        

5 juni 2012
 

Op maandag 21 mei had de leiding van de Junioren meiden en Junioren jongens weer een mooie verrassing voor haar leden in petto. Alle leden moesten al vroeg bij de blokhut verzamelen, met de fiets, en er mochten vriendjes en vriendinnetjes meegenomen worden. Hiervan werd dan ook flink gebruik gemaakt. Met een groep van 46 kinderen werd er vertrokken vanuit de Veldstraat naar Het Schoor. Aan het einde van de straat werden alle fietsen netjes neergezet, en de groep verdeeld in jongens en meisjes. Het spel van die avond: Levend stratego. Iedere groep verstopte een fel gekleurd hesje, en men moest het hesje van de tegenstander zien te vinden. Maar er waren kaartjes uitgedeeld, met een bepaald rang erop, en als je afgetikt werd door een tegenstander met een hogere rang of een speciale kaart, was je af, en moest je terug naar de leiding om een nieuw kaartje te krijgen. Het spel verliep erg goed, het was mooi weer, en er werd eerlijk gespeeld. Kortom, weer een doorslaand succes. En of het nieuwe leden heeft opgeleverd?? Jazeker, in ieder geval bij de Junioren jongens, die foto_2_

 

Barricade tocht 27 februari        

1 maart 2012
 

En toen was er ineens een barricade tocht. De opkomst was groot, onder de leiding, maar ook onder de leden. Maar liefst 3 groepen waren van de partij. In eerste instantie was de tocht bedoeld voor de junioren meiden en jongens. Maar omdat Irene hoorde van de tocht, en de andere senioren meiden hierover aansprak, werd er gevraagd of zei ook mee mochten lopen. Geen probleem, want er was zoals eerder vermeld was er onder de leiding ook voldoende animo om de tocht tot een succes te maken. Hiermee kwam het totaal aan leden op 30!!!!

 

Na het maken van groepjes mochten de leden aan de gang. De junioren jongens mochten de spits afbijten, en werden rond 19:10 uur afgezet op ’t Retsel, waar een paar weken eerder de kerstboomverbranding was geweest. Vanaf daar moesten ze naar ons clubgebouw lopen, zonder gepakt te worden door de rond fietsende leiding. Vervolgens werden de junioren meiden afgezet, en daarna de senioren meiden. Terwijl ik dit schrijf, is het 19:46 uur, en de vangst is nog erg mager. Er is slecht 1 groep gepakt, een 5-tal van de junioren jongens, en die eer gaat uit naar Tamara. Ad is ze gaan ophalen, want die had Henry nog bij, die zicht bij de rest kan voegen.

 

De tijd is weer wat verder, en er wordt lustig op los gevangen. Er was enige kortsluiting hier in het zenuwcentrum, met wat ingesprektonen, maar na de eerste vangsten, en een extra telefoonlijn was dit zo verholpen. Naarmate het verstrijken van de tijd werd het de leden iets makkelijker gemaakt. Tot 20.00 werden de leden terug gebracht naar ’t Retsel, daarna werden ze in het dorp, wat dichter bij de blokhut afgezet. De eerste groep kwam om 20:23 uur binnen. Het waren de junioren meiden, Caya, Leonie, Anne en Noa B., onder begeleiding van Peet, hij deed mee als junioren meid. Ze waren een stuk omgelopen, helemaal niet gepakt, en via de achterdeur het zenuwcentrum ingekomen. Rond 20:30 uur kwamen de andere groepjes ook allemaal binnen gedruppeld, en bij aankomst kregen ze allemaal een zakje chips. Maar de winnende groep was dit niet genoeg. Zij wilden PER SEE een beker, en dus moest, zoals Jong Nederland betaamd, a la minute nog een beker gemaakt worden.

 

De 1e prijs wisseltrofee, gesponsord door Keizerskroon. Of deze volgend jaar door gegeven gaat worden is maar zeer de vraag, hij was volgens mij niet mooi genoeg om te pronken op de schoorsteenmantel. Wellicht moeten we hier de volgende keer iets meer aandacht aan besteden. De tocht was onder de leden en de leiding een groot succes, en zeker voor herhaling vatbaar…..PLOKKIE!!!!!!                           

 

2012-02-27_20.41.082012-02-27_20.40.54

Weekendje Junioren Jongens

8 februari 2012
 

4 en 5 februari zijn de junioren jongens op een superplokkie weekendje geweest!
We kwamen bij de blokhut en moesten op Merijn  wachten, daarom hadden we maar een superplokkie sneeuwballen gevecht gehouden. Toen zijn we met zijn alle naar Avonturenland geweest en hebben daar gelasergamed  en gespeeld. Op de terugweg hebben we Alex lastig gevallen (16+leiding)en zijn we pannenkoeken gaan eten. Na het eten hebben we een dropping gehad bij min 12 graden het was super ver, maar liefst 100meter lopen. Intussen hadden Peet en Koen kaarsjes klaar gezet voor weerblaalf in plokkiedam. Als laatst gingen we een film kijken en gingen we slapen.
Zondag ochtend hebben we ontbeten en gezwommen in het sportiom en Stijn zat opgesloten in de wc van de blokhut. Toen we terug gingen stonden alle ouders op ons te wachten.
Het was een superplokkie weekendje.

Henry en Freek

Copyright © 2020 Jong Nederland HDL. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.