Jong Nederland HDL

Maxiorenweekend 28 & 29 april

29 april 2012

 

Dit jaar zijn de maxioren naar Schijndel gegaan, in de prachtige blokhut van Scouting Schijndel hebben we overnacht. Op zaterdag zijn we er naar toe gaan fietsen en zijn de luchtbedden opgeblazen en de slaapzakken klaar hebben gelegd zijn we een spel gaan doen.
 

Als eerste werden er twee teams gemaakt, en dat was niet moeilijk! Rakkers VS Zwaluwen. Het eerste onderdeel was een korte estafette die de meiden hadden gewonnen! Daarna gingen de leden een tocht lopen door Schijndel, ze kregen een touw met kralen, en de kralen stonden voor een richting die de leden moesten volgen. De tocht was halverwege in het centrum en daar was het tijd voor het tweede spel suikerklontje. De teams moesten een suikerklontje gaan ruilen voor iets ‘groters’ hier kregen ze een half uur de tijd voor. Uiteindelijk kwamen de leden terug met dozen, ballonen, sinaasappels (het was markt), babyshirtje en geplukte bloemen voor de leiding. Na het tweede spel (gewonnen door de rakkers) moesten de leden terug lopen via een foto route. Het derde spel was een grote leg puzzel, die de leden zo vlot mogelijk moesten oplossen. Weer de rakkers hadden dit het snelste gedaan. Zo kregen de rakkers 1 minuut voorsprong bij het eindspel. De leden kregen een verknipte kaart van wijk waarop allemaal kleine banaantjes stonden. De leden moesten van banaan naar banaan lopen en uiteindelijk was er een schat begraven. Ondanks dat de zwaluwen er eerder waren, haalden de rakkers de schat uit de grond!


Toen de leden terug kwamen in de blokhut stond het eten al klaar (chilli con carde) en het was heerlijk rustig tijdens het eten. Na het eten hebben we gevoetbald, verstoppertje en tikkertje gespeeld en gekaart. Later keken we een film (Rapoenszel) en gingen de leden om tien uur naar bed, maar hoe laat ze sliepen vertel ik liever niet…


De volgende ochtend wekte de leden de leiding rond 7:00 en moesten er eieren gebakt worden. Na het opruimen en schoonmaken zijn we naar het zwembad van Schijndel gefietst hebben nog lekker drie uur in het water gelegen. Rond 13:00 zijn we na de lunch teruggefietst en kwamen we voldaan en gelukkig weer heel terug bij de blokhut. Waar de ouders klaar stonden om de kindertjes weer op te halen, een geslaagd weekend!

 

Groetjes,

Tjenobyl, Markrieke, Boktor, Snorro, Stevie en Toonelix

 

 

2314

Copyright © 2020 Jong Nederland HDL. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.