Jong Nederland HDL

Maxioren weekendje - 23 & 24 maart 2013

25 maart 2013
 

Het jaarlijks weekendje van de maxioren vond dit keer plaats in Nistelrode. We hadden daar de prachtige blokhut ‘achter de berg’ gehuurd. We vertrokken als eerste richting Oss om daar te gaan zwemmen in het golfslagbad. De kinderen en leiding hebben zich daar prima vermaakt vanwege de vele glijbanen en de spetterende golven. Rond half vijf zijn we richting de blokhut gegaan om te gaan eten. De kinderen hadden alles keurig meegenomen uit het zwembad maar helaas was Toon onze jerrycan met ranja vergeten mee terug te nemen.
 

De leiding had ondertussen macaroni en boerenkool gemaakt die de kinderen snel naar binnen werkte, want ze waren na al het zwemmen zeer hongerig geworden. Sommige kinderen hadden zelfs drie borden vol met eten nodig om weer op krachten te komen.
 

Na het avondeten durfde de leden het aan om buiten te gaan voetballen, maar na half uur was voor het merendeel te koud om door te spelen. Ondertussen was de afwas gedaan en de banken en stoelen verplaats voor een podium. Daar hebben we improvisatie- en toneelspelletjes gedaan. Daarna was het tijd voor Ica Age 4.
 

Na de film gingen de leden in de bedjes liggen en rond tien uur was het al helemaal stil zonder dat de leiding dit had hoeven te vragen!! Wonderbaarlijk genoeg bleef het rustig en werd er dus goed geslapen.
 

Scouting Rosmalen was ook aanwezig met hun oudste leden, zij waren van plan te overnachten in tenten! We hadden ze maar aangeboden om even langs te komen in onze blokhut om op te warmen, waar ze later dankbaar gebruik van maakte.  En zo was er plots een leuke interactie tussen scouting en Jong Nederland. Later besloten de scouts om weer terug te gaan naar Rosmalen zodat ze warm konden slapen, watjes!
 

De volgende dag waren de leden al vroeg wakker (7:15) en werd de leiding ook gewekt. Na het ontbijt hebben we een foto quiz gedaan, een (gps) tocht gelopen, geknutseld en spelletjes gespeeld. Vanwege het koude weer zijn de meeste activiteiten binnen de blokhut geweest. Ondertussen kwamen mountainbikers van Bernhezeloop Koppelcross langsgefietst, die we hebben toejuicht en aangemoedigd.
 

Na de lunch kwamen de ouders de kinderen ophalen, ondanks het koude weer was het toch een geslaagd weekend.

 

Check hier de foto's

Copyright © 2020 Jong Nederland HDL. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.