Jong Nederland HDL

Maxiorendag 2013 

21 mei 2015
 

Als elk jaar wordt er door een afdeling van Jong Nederland in het district Noord-Oost-Brabant de maxiorendag georganiseerd. Dit jaar was de afdeling in Heeswijk-Dinther aan de beurt. De maxiorendag wordt georganiseerd voor alle leden tussen de 6 en 10 jaar uit de omliggende Jong Nederlanden; Vorstenbosch, Keldonk, Zijtaart, Boerdonk, Reek, Beers en Erp. In totaal zijn er honderdzestien kinderen naar de blokhut in de Veldstraat in Heeswijk gekomen.
 

Vrijdag en donderdag waren de leiding van Jong Nederland HDL al bezig met het klaarzetten, opbouwen en versieren van de velden achter het gebouw. Een grote tent, de tokkelbaan, verschillende spelletjes en een podium werden in enkele uren door de vrijwilligers klaargezet.
 

De zaterdag was het dan zover, na de superhelden opening werden de verschillende groepen in tweeën gesplitst. De ene groep begon met een spellencircuit achter de blokhut en de andere groep werd op pad gestuurd voor een tocht in ons dorp.
 

De tocht in het dorp was een echte ontdekkingstocht, want de kinderen moesten op verschillende manieren de weg zien te zoeken. Eerst via het herkennen van foto’s daarna door het beantwoorden van quizvragen. Ook moesten de kinderen met een vlot een stukje water achter de Bolderik.
 

Het spellencircuit bestond uit verschillende activiteiten waarmee de kinderen konden bewijzen dat ze echte superhelden zijn. Bij elk spel konden ze een superkracht ‘verdienen’. Zoals kracht, lenigheid, snelheid, intelligentie en samenwerking. Allemaal eigenschappen die onze superhelden al bezitten.
 

In de ochtend was het weer niet goed, het was om tien uur nog droog maar daarna heeft het veel geregend. Tijdens de lunch zaten alle kinderen in de blokhut met de verwarming op 25! De organisatie kwam bij elkaar om te overleggen hoe verder te moeten in deze regen, het regenprogramma inzetten of toch doorgaan? Gelukkig kwamen om 1 uur de eerste zonnestralen en heeft dat heel de dag goed gemaakt.

 

Rond vier uur was de prijsuitreiking:

1e plek:           Beers Team 2

2e plek:           HDL! Team 2 (zwaluwen)

3e plek:           Zijtaart Team 1
 

De organisatie wil graag alle vrijwilligers bedanken die hebben bijgedragen aan deze maxiorendag. Het was een groot succes ondanks het slechte weer in de ochtend.

Copyright © 2020 Jong Nederland HDL. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.