Jong Nederland HDL

Barricade tocht 27 februari        

1 maart 2012
 

En toen was er ineens een barricade tocht. De opkomst was groot, onder de leiding, maar ook onder de leden. Maar liefst 3 groepen waren van de partij. In eerste instantie was de tocht bedoeld voor de junioren meiden en jongens. Maar omdat Irene hoorde van de tocht, en de andere senioren meiden hierover aansprak, werd er gevraagd of zei ook mee mochten lopen. Geen probleem, want er was zoals eerder vermeld was er onder de leiding ook voldoende animo om de tocht tot een succes te maken. Hiermee kwam het totaal aan leden op 30!!!!

 

Na het maken van groepjes mochten de leden aan de gang. De junioren jongens mochten de spits afbijten, en werden rond 19:10 uur afgezet op ’t Retsel, waar een paar weken eerder de kerstboomverbranding was geweest. Vanaf daar moesten ze naar ons clubgebouw lopen, zonder gepakt te worden door de rond fietsende leiding. Vervolgens werden de junioren meiden afgezet, en daarna de senioren meiden. Terwijl ik dit schrijf, is het 19:46 uur, en de vangst is nog erg mager. Er is slecht 1 groep gepakt, een 5-tal van de junioren jongens, en die eer gaat uit naar Tamara. Ad is ze gaan ophalen, want die had Henry nog bij, die zicht bij de rest kan voegen.

 

De tijd is weer wat verder, en er wordt lustig op los gevangen. Er was enige kortsluiting hier in het zenuwcentrum, met wat ingesprektonen, maar na de eerste vangsten, en een extra telefoonlijn was dit zo verholpen. Naarmate het verstrijken van de tijd werd het de leden iets makkelijker gemaakt. Tot 20.00 werden de leden terug gebracht naar ’t Retsel, daarna werden ze in het dorp, wat dichter bij de blokhut afgezet. De eerste groep kwam om 20:23 uur binnen. Het waren de junioren meiden, Caya, Leonie, Anne en Noa B., onder begeleiding van Peet, hij deed mee als junioren meid. Ze waren een stuk omgelopen, helemaal niet gepakt, en via de achterdeur het zenuwcentrum ingekomen. Rond 20:30 uur kwamen de andere groepjes ook allemaal binnen gedruppeld, en bij aankomst kregen ze allemaal een zakje chips. Maar de winnende groep was dit niet genoeg. Zij wilden PER SEE een beker, en dus moest, zoals Jong Nederland betaamd, a la minute nog een beker gemaakt worden.

 

De 1e prijs wisseltrofee, gesponsord door Keizerskroon. Of deze volgend jaar door gegeven gaat worden is maar zeer de vraag, hij was volgens mij niet mooi genoeg om te pronken op de schoorsteenmantel. Wellicht moeten we hier de volgende keer iets meer aandacht aan besteden. De tocht was onder de leden en de leiding een groot succes, en zeker voor herhaling vatbaar…..PLOKKIE!!!!!!                           

 

2012-02-27_20.41.082012-02-27_20.40.54

 

Copyright © 2020 Jong Nederland HDL. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.