Jong Nederland HDL

Maxiorendag 2013 

21 mei 2015
 

Als elk jaar wordt er door een afdeling van Jong Nederland in het district Noord-Oost-Brabant de maxiorendag georganiseerd. Dit jaar was de afdeling in Heeswijk-Dinther aan de beurt. De maxiorendag wordt georganiseerd voor alle leden tussen de 6 en 10 jaar uit de omliggende Jong Nederlanden; Vorstenbosch, Keldonk, Zijtaart, Boerdonk, Reek, Beers en Erp. In totaal zijn er honderdzestien kinderen naar de blokhut in de Veldstraat in Heeswijk gekomen.
 

Vrijdag en donderdag waren de leiding van Jong Nederland HDL al bezig met het klaarzetten, opbouwen en versieren van de velden achter het gebouw. Een grote tent, de tokkelbaan, verschillende spelletjes en een podium werden in enkele uren door de vrijwilligers klaargezet.
 

De zaterdag was het dan zover, na de superhelden opening werden de verschillende groepen in tweeën gesplitst. De ene groep begon met een spellencircuit achter de blokhut en de andere groep werd op pad gestuurd voor een tocht in ons dorp.
 

De tocht in het dorp was een echte ontdekkingstocht, want de kinderen moesten op verschillende manieren de weg zien te zoeken. Eerst via het herkennen van foto’s daarna door het beantwoorden van quizvragen. Ook moesten de kinderen met een vlot een stukje water achter de Bolderik.
 

Het spellencircuit bestond uit verschillende activiteiten waarmee de kinderen konden bewijzen dat ze echte superhelden zijn. Bij elk spel konden ze een superkracht ‘verdienen’. Zoals kracht, lenigheid, snelheid, intelligentie en samenwerking. Allemaal eigenschappen die onze superhelden al bezitten.
 

In de ochtend was het weer niet goed, het was om tien uur nog droog maar daarna heeft het veel geregend. Tijdens de lunch zaten alle kinderen in de blokhut met de verwarming op 25! De organisatie kwam bij elkaar om te overleggen hoe verder te moeten in deze regen, het regenprogramma inzetten of toch doorgaan? Gelukkig kwamen om 1 uur de eerste zonnestralen en heeft dat heel de dag goed gemaakt.

 

Rond vier uur was de prijsuitreiking:

1e plek:           Beers Team 2

2e plek:           HDL! Team 2 (zwaluwen)

3e plek:           Zijtaart Team 1
 

De organisatie wil graag alle vrijwilligers bedanken die hebben bijgedragen aan deze maxiorendag. Het was een groot succes ondanks het slechte weer in de ochtend.

Maxioren weekendje - 23 & 24 maart 2013

25 maart 2013
 

Het jaarlijks weekendje van de maxioren vond dit keer plaats in Nistelrode. We hadden daar de prachtige blokhut ‘achter de berg’ gehuurd. We vertrokken als eerste richting Oss om daar te gaan zwemmen in het golfslagbad. De kinderen en leiding hebben zich daar prima vermaakt vanwege de vele glijbanen en de spetterende golven. Rond half vijf zijn we richting de blokhut gegaan om te gaan eten. De kinderen hadden alles keurig meegenomen uit het zwembad maar helaas was Toon onze jerrycan met ranja vergeten mee terug te nemen.
 

De leiding had ondertussen macaroni en boerenkool gemaakt die de kinderen snel naar binnen werkte, want ze waren na al het zwemmen zeer hongerig geworden. Sommige kinderen hadden zelfs drie borden vol met eten nodig om weer op krachten te komen.
 

Na het avondeten durfde de leden het aan om buiten te gaan voetballen, maar na half uur was voor het merendeel te koud om door te spelen. Ondertussen was de afwas gedaan en de banken en stoelen verplaats voor een podium. Daar hebben we improvisatie- en toneelspelletjes gedaan. Daarna was het tijd voor Ica Age 4.
 

Na de film gingen de leden in de bedjes liggen en rond tien uur was het al helemaal stil zonder dat de leiding dit had hoeven te vragen!! Wonderbaarlijk genoeg bleef het rustig en werd er dus goed geslapen.
 

Scouting Rosmalen was ook aanwezig met hun oudste leden, zij waren van plan te overnachten in tenten! We hadden ze maar aangeboden om even langs te komen in onze blokhut om op te warmen, waar ze later dankbaar gebruik van maakte.  En zo was er plots een leuke interactie tussen scouting en Jong Nederland. Later besloten de scouts om weer terug te gaan naar Rosmalen zodat ze warm konden slapen, watjes!
 

De volgende dag waren de leden al vroeg wakker (7:15) en werd de leiding ook gewekt. Na het ontbijt hebben we een foto quiz gedaan, een (gps) tocht gelopen, geknutseld en spelletjes gespeeld. Vanwege het koude weer zijn de meeste activiteiten binnen de blokhut geweest. Ondertussen kwamen mountainbikers van Bernhezeloop Koppelcross langsgefietst, die we hebben toejuicht en aangemoedigd.
 

Na de lunch kwamen de ouders de kinderen ophalen, ondanks het koude weer was het toch een geslaagd weekend.

 

Check hier de foto's

Maxioren & Minioren naar Hullie                  

26 februari 2013
 

Afgelopen zaterdag (23 februari) zijn de maxioren en minioren naar Hullie's speelboerderij geweest. Dit hadden ze verdiend omdat deze leden het super hadden gedaan met de worstenbroodactie. We vertrokken om 10:00, dat was toevallig precies hetzelfde moment dat de junioren jongens op weekendje gingen. Dus het was opeens heel erg druk in de blokhut vol met leden en ouders. Natuurlijk was het niet zo ver rijden dus waren we er zo. in de ochtend was het nog heel rustig en konden de kinderen overal zonder te wachten, duwen of ravotten bij de speeltoestellen. Maar later op de middag werd het natuurlijk drukker. We moesten onze lunchpakketjes helaas buiten opeten vanwege een nogal streng beleid binnen hullies over meegebrachte eten en drinken. Maar gelukkig vonden onze leden het niet erg en konden ze even 'afkoelen'. De leden hebben zich prima vermaakt, en we hadden maar 1 pleister nodig! 

 

                           IMG_1642

 

Voor meer foto's:

https://picasaweb.google.com/115437714834581405092/MaxiorenMiniorenNaarHullie2013

Slowmotion Filmpje

19 november 2012


We hebben een leuk filmpje gemaakt met de maxioren, hij is HIER te vinden! 

Maxiorenweekend 28 & 29 april

29 april 2012

 

Dit jaar zijn de maxioren naar Schijndel gegaan, in de prachtige blokhut van Scouting Schijndel hebben we overnacht. Op zaterdag zijn we er naar toe gaan fietsen en zijn de luchtbedden opgeblazen en de slaapzakken klaar hebben gelegd zijn we een spel gaan doen.
 

Als eerste werden er twee teams gemaakt, en dat was niet moeilijk! Rakkers VS Zwaluwen. Het eerste onderdeel was een korte estafette die de meiden hadden gewonnen! Daarna gingen de leden een tocht lopen door Schijndel, ze kregen een touw met kralen, en de kralen stonden voor een richting die de leden moesten volgen. De tocht was halverwege in het centrum en daar was het tijd voor het tweede spel suikerklontje. De teams moesten een suikerklontje gaan ruilen voor iets ‘groters’ hier kregen ze een half uur de tijd voor. Uiteindelijk kwamen de leden terug met dozen, ballonen, sinaasappels (het was markt), babyshirtje en geplukte bloemen voor de leiding. Na het tweede spel (gewonnen door de rakkers) moesten de leden terug lopen via een foto route. Het derde spel was een grote leg puzzel, die de leden zo vlot mogelijk moesten oplossen. Weer de rakkers hadden dit het snelste gedaan. Zo kregen de rakkers 1 minuut voorsprong bij het eindspel. De leden kregen een verknipte kaart van wijk waarop allemaal kleine banaantjes stonden. De leden moesten van banaan naar banaan lopen en uiteindelijk was er een schat begraven. Ondanks dat de zwaluwen er eerder waren, haalden de rakkers de schat uit de grond!


Toen de leden terug kwamen in de blokhut stond het eten al klaar (chilli con carde) en het was heerlijk rustig tijdens het eten. Na het eten hebben we gevoetbald, verstoppertje en tikkertje gespeeld en gekaart. Later keken we een film (Rapoenszel) en gingen de leden om tien uur naar bed, maar hoe laat ze sliepen vertel ik liever niet…


De volgende ochtend wekte de leden de leiding rond 7:00 en moesten er eieren gebakt worden. Na het opruimen en schoonmaken zijn we naar het zwembad van Schijndel gefietst hebben nog lekker drie uur in het water gelegen. Rond 13:00 zijn we na de lunch teruggefietst en kwamen we voldaan en gelukkig weer heel terug bij de blokhut. Waar de ouders klaar stonden om de kindertjes weer op te halen, een geslaagd weekend!

 

Groetjes,

Tjenobyl, Markrieke, Boktor, Snorro, Stevie en Toonelix

 

 

2314

Copyright © 2020 Jong Nederland HDL. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.